Gå til hovedindhold

3F's hovedbestyrelse har besluttet, at ledige fritages for fagligt kontingent i tre måneder på grund af corona-krisen. Her kan du se, om det også gælder for dig.

3F fritager nu for at betale fagligt kontingent til forbund og afdelinger, hvis man er ledig i marts, april og maj. Det gælder, når man er medlem af 3F's fagforening og a-kasse, og er tilmeldt som ledig på Jobnet. Nedenfor giver Fagbladet 3F nogle flere svar på, hvem der er omfattet.
Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Jeg har været ledig siden december. Altså fra før krisen. Gælder det mig?

- Ja. Fritagelsen gælder alle ledige, der er medlem af a-kassen og fagforeningen og er registreret som ledig på Jobnet. Så du er omfattet af fritagelsen, der gælder i tre måneder, hvis du er ledig i de tre måneder: Marts, april og maj. 3F skelner ikke mellem, hvornår man blev ledig.

Hvad hvis jeg får supplerende dagpenge – altså er delvist ledig?

- Så gælder det også for dig.

Jeg får sygedagpenge og er medlem af 3F. Hvad med mig?

- Desværre er du ikke omfattet. I de fleste tilfælde er man ikke tilmeldt Jobnet som ledig, når man er sygemeldt. Derfor har vi ikke registre over sygemeldte. I øvrigt overgår man til sygedagpenge fra kommunen efter en tid, og vi kan heller ikke trække i kommunens data. Så det er teknisk set ikke muligt.

Jeg er stadig medlem af 3F og af a-kassen. Men jeg har opbrugt min ret til dagpenge og får kontanthjælp. Jeg er jo også ledig?

Er man medlem af 3F’s a-kasse og fagforening og tilmeldt som ledig på Jobnet, er du også omfattet, selvom du får kontanthjælp.

Jeg er i ressourceforløb. Kan jeg blive fritaget for kontingent?

- Ikke på grund af den generelle fritagelse for ledige. Men når man får ressourceforløbsydelse, kan du kontakte din lokale 3F-afdeling og søge om at få nedsat kontingent.

Hvad med os, der går hjemme for egen regning og passer vores børn? Vi har jo heller ikke arbejde pt. og får ingen løn.

- Desværre er du ikke omfattet. Fritagelsen gælder alle ledige, som er tilmeldt Jobnet som arbejdssøgende.

Hvad med os, der holder Danmark i gang, og går på arbejde lige nu under krisen?

- 3F’s ledelse har valgt at give en økonomisk håndsrækning til dem, der står uden arbejde og har det ekstra svært på grund af krisen, hvor mulighederne for at få et andet arbejde er blevet særligt ringe. Dem, der stadig har arbejde, må stå sammen med de kollegaer, der ikke har.