Gå til hovedindhold

Formand i 3F Byggegruppen Claus Von Elling opfordrer Dansk Byggeri til at sikre sig et godt eftermæle inden planlagt sammenlægning med Dansk Industri.

Claus Von Elling (forrest) er formand for 3F Byggegruppen og hovedforhandler for lønmodtagerne i byggeriet under OK20.
Tue Schiørring

Planerne om at sammenlægge de to store arbejdsgiverorganisationer Dansk Industri (DI) og Dansk Byggeri vil ikke påvirke de forestående overenskomstforhandlinger for 80.000 ansatte i byggeriet.

Sådan lyder det fra formand for 3F Byggegruppen Claus Von Elling, efter nyheden om en kommende gigantorganisation inden for byggeriet blev sendt ud tirsdag formiddag.

- Meldingen er, at de først fusionerer på den anden side af sommerferien, så jeg forventer ikke, at det vil få nogen betydninger for de forhandlingerne, vi skal til at tage hul på, siger han.

Claus Von Elling skal efter planen mødes med Dansk Byggeri onsdag for at lægge en plan for de kommende overenskomstforhandlinger.

Forhandlingerne på byggeområdet er på forhånd blevet udråbt som det sværeste slag under OK20.

Også hos Dansk Byggeri lyder det kortfattede svar, at sammenlægningen med DI ikke kommer til at betyde noget for overenskomstforhandlingerne.

Kæmpeorganisation

Hvis fusionen mellem Dansk Byggeri og DI bliver en realitet, vil DI samlet få mere end 6.000 virksomheder inden for byggeområdet under sig.

Ifølge Dansk Byggeris formand, Claus Bering, skal en sammenlægning sikre et billigere medlemsskab til medlemsvirksomhederne samtidig med, at byggefirmaerne får gavn af DI’s store apparat inden for blandt andet digitalisering, EU, skatteforhold og bæredygtighed.

Til gengæld kommer Dansk Byggeri med et kæmpe medlemskartotek. Byggegiganten repræsenterer 5.700 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri, og medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 73.000 medarbejdere.

Kan sikre sig godt eftermæle

Claus Von Elling fra 3F Byggegruppen håber, at Dansk Byggeri vil benytte de kommende overenskomstforhandlinger til at gøre noget godt for byggebranchen.

- Det giver Dansk Byggeri en unik mulighed for at sikre sig et godt eftermæle i byggeriet, og det kan de gøre ved at indgå et forlig med os, som for alvor sætter en stopper for social dumping, siger Claus Von Elling.

På den lange bane kan byggeformanden dog også se udfordringer ved at skulle forhandle løn- og arbejdsvilkår med DI.

- Udfordringen kan blive, at byggebranchen risikerer at blive udvandet, hvis man fra arbejdsgivernes side har til hensigt at lave én stor overenskomst for alle bygningsarbejdere eller føre dem over på industriens overenskomst. Det vil give voldsomme udfordringer og vække voldsom modstand hos vores medlemmer, siger Claus Von Elling.

I dag er der flere forskellige overenskomster inden for byggeriet, som afspejler de særlige arbejdsvilkår man har som for eksempel murer eller betonarbejder.

Gode erfaringer

DI er Danmarks største erhvervsorganisation og består af otte såkaldte branchefællesskaber, hvor byggebranchen er det ene.

I 2008 blev transportens arbejdsgivere i HTS (Handel, Transport og Serviceerhvervene) en del af med DI.

Hos 3F har Jan Villadsen, der er formand for 3F Transport, gode erfaringer med at forhandle med DI.

- Det var ikke nemt at forhandle overenskomster i HTS. Det er heller ikke let i DI. Men da DI blev vores modpart ved overenskomstforhandlingen i 2010, tog vi fat i social dumping, og det har vi faktisk fået løst. Min oplevelse har været, at DI er mere gearet til at lave de rigtige løsninger, siger Jan Villadsen.