Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Fagforbund møder i dag op til en ny runde forhandlinger i Forligsen efter at have været hjemme at vende den tilspidsede situation i deres bestyrelser.

Forhandlere i flere forskellige forbund har været hjemme at sikre opbakning til den videre forhandling.

Når forhandlerne her til formiddag mødes til endnu en runde i Forligsinstitutionen, er strategien nøje afstemt med baglandet. Flere forbund har nemlig benyttet pausen siden søndag aften blandt regioner og kommuner til at mødes med deres bestyrelser.

Mandag formiddag mødtes 3F’s topforhandler Ellen K. Lykkegård med sit bagland i 3F’s Offentlige Gruppe:

- Vi har informeret gruppebestyrelsen og forhandlingsudvalget om det forløb, vi har været igennem. Det kan være svært at følge med i, når man sidder ude i landet. Så vi har svaret på en del spørgsmål, siger Ellen K. Lykkegård.

Hun vil ikke udtale sig om detaljer fra mødet:

- Men vi har fuld opbakning til det kommende forhandlingsforløb. Der er tillid til, at vi kan gøre det rigtige i den givne situation, siger Ellen K. Lykkegård.

Klart og entydigt mandat

Mandag holdt socialpædagogerne hos SL hovedbestyrelsesmøde. Her fik formand Benny Andersen et “klart og entydigt mandat” til de afsluttende forhandlinger, oplyser SL’s pressefolk.

På HK Kommunals bestyrelsesmøde fik formand Bodil Otto “fuld opbakning til at agere i de forskellige scenarier.”

Hos FOA og BUPL blev der også holdt hovedbestyrelsesmøder. Det skete dog allerede søndag. Også her lyder de officielle udmeldinger, at der er ro på bagsmækken.

Solo eller ej

Ifølge arbejdsmarkedsforsker Mikkel Mailand fra FAOS på Københavns Universitet er det meget naturligt, at forhandlerne lige har brug for at stikke en finger i jorden: 

- Tingene har udviklet sig meget komplekst, så der opstår naturligt et behov for at tale dem igennem. Der er forskellige tolkninger af musketereden og overvejelser om, hvorvidt man skal forsøge at gå solo i forhold til en samlet aftale, siger han.

- Baglandet hører alt muligt via medierne og har derfor et behov for at blive orienteret og stille spørgsmål. Der er også forhandlere, som skal have konfirmeret deres mandat, så de kan forhandle videre, siger Mikkel Mailand.