Gå til hovedindhold

De sidste tre måneder har ledige 3F'ere sluppet for at betale fagligt kontingent. Det er i dag blevet besluttet at forlænge fritagelsen i yderligere tre måneder.

De næste tre måneder kan ledige 3F'ere fortsat se sig undtaget fra at betale fagligt kontingent.
Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

3F har valgt at forlænge håndsrækningen til de medlemmer, der er ramt af ledighed. De kan nemlig se frem til yderligere tre måneders gratis fagligt kontingent. 

Det er netop blevet besluttet på 3F’s hovedbestyrelsesmøde, at medlemmer, der modtager dagpenge, skal blive ved med at være fritaget for at betale kontingent til fagforeningen. 

Men efter de tre måneder ophører kontigentfritagelsen til gengæld endeligt. 

- Mange af vores ledige er hårdt ramt, og lige nu fyres mange, fordi virksomheder udtræder af lønkompensationspakkerne. Alt sammen på grund af en sundhedskrise, vi ikke har set i generationer. Derfor forlænger vi fritagelse på det faglige kontingent nogle måneder og så ophører fritagelsen, siger Per Christensen, 3F’s forbundsformand. 

Flere 3F’ere vil miste deres arbejde

Statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned 11. marts, og siden da er ledigheden blandt 3F’s medlemmer steget med mere end 4.000 personer. For øjeblikket er antallet af ledige tilmeldt Jobnet på lige omkring 22.000 personer. 

Det forventes, at flere 3F’ere mister arbejdet den kommende tid blandt andet som konsekvens af, at deres arbejdsplads vælger at træde ud af lønkompensationsordningen.

Ingen ændringer

Nogle af 3F’s medlemmer betaler kontingentet forud, og andre betaler bagud. De personer, der er bagudbetalende, har indtil videre haft gratis kontingent i april, maj og juni, og det vil derfor fortsætte i juli, august og september. For de personer, som betaler kontingent forud, gælder derfor, at deres gratis kontingent fortsætter i august, september og oktober. 

Hjælpen gælder stadig alle ledige for en måned ad gangen, og den omfatter det faglige kontingent til forbund og afdelinger. I gennemsnit vil man spare i alt 465 kroner om måneden.

Man skal fortsætte med at betale til gruppelivsforsikringen, til a-kassen, og til eventuelle medlemskab af brancheklubber og lignende.

Kontingentfritagelsen gælder alle, der får dagpenge og er tilmeldt Jobnet under corona-krisen og kun så længe, at man er ledig.