Branchen med flest smittede er hoteller og restauranter, viser seneste opgørelse af smittetal fra Statens Serum Institut.
Trods de mange restriktioner i nattelivet så er det stadig de ansatte på hoteller og restauranter, der er mest smittede.
Siden restriktionerne trådte i kraft i midten af december, er der i hotel- og restaurantbranchen en stigning i smittede på 210 procent.
Det viser seneste opgørelse af smittetallene fra Statens Serum Institut.
LÆS OGSÅ: Voldsom stigning i smitte i hotel- og restaurationsbranchen
Opgørelsen viser, at 3.753 ansatte på hoteller og restauranter har fået en positiv corona-test i ugen fra 27. december til 2. januar.
Det svarer til, at der er 3.101 smittede per 100.000 ansatte.
Ifølge professor emeritus i infektionssygdomme på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, Eskild Petersen, har smitten været så udbredt, at restriktionerne ikke har været nok til at forhindre smitte.
- Man kan hævde, set i lyset af udviklingen, at det har været for sent med restriktionerne. Hvis man havde indført corona-pas baseret på tre stik eller to stik og en test, så ville vi nok have haft en lavere smitte i samfundet og på restauranter, siger han.
LÆS OGSÅ: Smitte-eksplosion på lærerværelserne
Ugens højdespring
Den største procentvise stigning i corona-smitte ses i en helt anden branche.
For den største højdespringer fra ugen forinden er landbrug, skovbrug og fiskeri med en stigning på 81 procent fra ugen før.