Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Branchen med flest smittede er hoteller og restauranter, viser seneste opgørelse af smittetal fra Statens Serum Institut.

Ansatte i hotel- og restaurationsbranchen har højeste antal smittede per 100.000 ansatte opdelt på forskellige brancher.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Trods de mange restriktioner i nattelivet så er det stadig de ansatte på hoteller og restauranter, der er mest smittede.

Siden restriktionerne trådte i kraft i midten af december, er der i hotel- og restaurantbranchen en stigning i smittede på 210 procent.

Det viser seneste opgørelse af smittetallene fra Statens Serum Institut.

LÆS OGSÅ: Voldsom stigning i smitte i hotel- og restaurationsbranchen

Opgørelsen viser, at 3.753 ansatte på hoteller og restauranter har fået en positiv corona-test i ugen fra 27. december til 2. januar.

Det svarer til, at der er 3.101 smittede per 100.000 ansatte.

Ifølge professor emeritus i infektionssygdomme på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, Eskild Petersen, har smitten været så udbredt, at restriktionerne ikke har været nok til at forhindre smitte.

- Man kan hævde, set i lyset af udviklingen, at det har været for sent med restriktionerne. Hvis man havde indført corona-pas baseret på tre stik eller to stik og en test, så ville vi nok have haft en lavere smitte i samfundet og på restauranter, siger han.

LÆS OGSÅ: Smitte-eksplosion på lærerværelserne

Ugens højdespring

Den største procentvise stigning i corona-smitte ses i en helt anden branche.

For den største højdespringer fra ugen forinden er landbrug, skovbrug og fiskeri med en stigning på 81 procent fra ugen før.