Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Udlejningsplatformen Airbnb vil fremover automatisk indberette lejeindtægter til Skat. 3F hilser tiltaget velkommen.

Udlejningsplatformen Airbnb vil fremover automatisk indberette lejeindtægter til Skat.
Elyne Anthonissen

Danskerne benytter sig af udlejningsplatforme som Airbnb i stor stil, og det har et flertal i Folketinget nu taget konsekvensen af. 

Tidligere på ugen indgik regeringen sammen med Socialdemokratiet, De Radikale og Dansk Folkeparti en aftale om nye skatteregler for privat udlejning, som skal gøre det nemmere for skattemyndighederne at sikre, at alle betaler den skat, de skal. 

Og i dag - torsdag morgen - kom endnu en nyhed på området.  

Nu har Airbnb nemlig for allerførste gang nogensinde indvilliget i at automatisere indberetningen af lejeindtægter til skattemyndighederne. 

- Der er stadig nogle tekniske detaljer, der skal på plads, men vi er meget glade for, at vi bliver den første deleøkonomiske platform, der tager imod tilbuddet fra den danske regering. Vi er fuld af forståelse for betydningen af en effektiv og automatiseret skattebetaling i et velfærdssamfund som det danske, sagde Patrick Robinson, der er Airbnb's øverste chef for politik og kommunikation i Europa, Mellemøsten og Afrika til Politiken, da samarbejdet med Skatteministeriet blev præsenteret torsdag morgen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) var også glad for udmeldingen fra Airbnb. 

- Det er en historisk dag og en historisk aftale, sagde han til Politiken. 

Aftale giver højere fradrag

Folketingets aftale betyder, at det nu bliver muligt at tjene op til 28.000 fradragsfrit på at udleje sin private bolig i op til 70 dage årligt.

Det høje fradrag og muligheden for at udleje sin bolig i hele 70 dage får man dog kun, hvis man benytter sig af en digital platform, som automatisk indberetter indtjeningen til Skat. Og det er dét, som Airbnb i dag har sagt, at de fremover vil gøre. 

Farvel til skjult hoteldrift

Hos 3F er gruppeformand for Privat Service, Hotel og Restauration, Tina Møller Madsen, positiv over for den politiske aftale fra Folketinget.

- Jeg synes, det er fornuftigt, at de skærper reglerne for kontrol med indberetning af skat, så der ikke kommer urimelig konkurrence, siger gruppeformanden, der hilser det nye indberetningssamarbejde velkommen.

 - Vi har ikke noget imod eksempelvis Airbnb, men jeg synes, det er rigtig fornuftigt, at Folketinget nu har sat en grænse for udlejning af helårsbolig til 70 dage om året, så der kommer en grænse for, hvad der er privat udlejning, og hvad der er skjult hoteldrift, siger hun og tilføjer, at erfaring må vise, om grænsen er sat rigtigt ved de 70 dage. 

Hos brancheforeningen Horesta, der varetager interesserne for turisthverv som hoteller, er man også tilfreds med, at der nu kommer en aftale om udleje af private boliger. 

- Vi har i flere år kæmpet for at sikre en fair og lige konkurrence mellem den private korttidsudlejning og det etablerede turisterhverv og glæder os derfor over, at der nu endelig er en aftale på plads, som sætter klare rammer for den private korttidsudlejning, for eksempel via Airbnb, siger administrerende direktør i Horesta, Katia K. Østergaard.