Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Rengøringsmedarbejdere blev snydt for løntillæg og betaling for mistede fridage, viste et løntjek hos deres fagforening. 3F opfordrer folk til at gemme deres lønsedler og vagtplaner i mindst fem år.

18 medlemmer af 3F har fået efterbetalt 659.000 kroner efter løntjek.
Arkiv / Søren Bidstrup / Billedbureaet Ritzau/Scanpix

Det kan somme tider betale sig at få fagforeningen til at tjekke ens lønsedler. Det kan 18 3F’ere skrive under på. De har tilsammen fået efterbetalt 659.000 kroner i løn.

De 18 personer har arbejdet for et rengøringsselskab, der beskæftiger mange medarbejdere inden for hotelbranchen i Københavnsområdet. Efterbetalingen er sket efter, at deres fagforening, 3F København, har rejst sagen over for firmaet.    

- Flere medlemmer henvendte sig til os, fordi de havde en mistanke om, at der var noget galt med deres løn. Efter en større gennemgang af deres lønsedler opdagede vi en række store fejl. Vi er tilfredse med, at firmaet nu har betalt den korrekte løn til vores medlemmer, siger Ekremana Curkic, faglig sekretær hos 3F København.

Rengøringsarbejder: Troede, vi fik den rigtige løn

Daniela Pirvulescu har fået efterbetalt 30.000 kroner.
Daniela Pirvulescu har fået efterbetalt 30.000 kroner.

Rengøringsfirmaet har forpligtiget sig til at betale medarbejderne løn efter overenskomsten mellem 3F og arbejdsgiverforeningen Horesta.

Men 18 medarbejdere havde ikke fået forhøjet et løntillæg og manglede betaling for mistede fridage.

En af dem var 32-årige Daniela Pirvulescu. Rumæneren arbejdede i næsten tre år for rengøringsfirmaet, indtil hun i oktober 2017 stoppede, fordi firmaet flyttede hendes og en del andre kollegers arbejdsplads fra et hotel til et andet.

Rumæneren har fået efterbetalt 30.000 kroner efter sagen.

- Vi kender ikke reglerne her i Danmark, så man tror, at vi får den rigtige betaling. Men 3F hjalp os, og firmaet skulle betale mig pengene, for jeg har arbejdet for dem, siger Daniela Pirvulescu.

Nye sager

3F København behandler lige nu yderligere 20 sager for andre personer, der også har arbejdet for rengøringsfirmaet. Sagerne handler om samme fejl.

- Vi har fået en del henvendelser fra folk, som har hørt om den første sag og gerne vil have tjekket deres lønsedler. Vi opfordrer på det kraftigste til, at folk er opmærksomme på, om de får de lønstigninger og tillæg, som de har krav på ifølge overenskomsten. Samt at folk gemmer deres lønsedler og vagtplaner i mindst fem år, siger faglig sekretær Ekremana Curkic.

3F tilbyder at tjekke medlemmernes lønsedler, hvis medlemmerne mener, at de har fået for lidt i løn.