Gå til hovedindhold

Fem serbiske arbejdere er i dag blevet fremstillet i Retten i Lyngby. Alle er blevet dømt til udvisning, og de skal hver især betale en bøde på 4.500 kroner for at have arbejdet illegalt. Arbejdsgiveren er også sigtet i sagen.

Serbiske arbejdere er blevet dømt til udvisning og har fået bøder på 4.500 kroner for at have arbejdet i Danmark uden de fornødne tilladelser.
Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Fem serbere har arbejdet ulovligt i Danmark. Det har Retten i Lyngby i dag afgjort.

De serbiske arbejdere er blevet dømt til udvisning og har fået bøder på 4.500 kroner for at have arbejdet i Danmark uden de fornødne tilladelser. 

Anholdelsen af de illegale arbejdere fandt sted i går på en byggeplads i Vedbæk. Det var under en rutinemæssig kontrol, at Nordsjællands Politi i samarbejde med Arbejdstilsynet og Skat fik mistanke om ulovlige arbejdsforhold og valgte at anholde de udenlandske arbejdere.

Det bekræfter Nordsjællands Politi over for Fagbladet 3F.

- Vi kan bekræfte, at de dømte har arbejdet ulovligt for en dansk virksomhed i perioden 27. januar til 11. februar. Vi ved, at de alle er mænd mellem 26 og 39 år, fortæller Julie Pi Boll, der er presseansvarlig for Nordsjællands Politi.

Anklageren i sagen, Rikke Hald, kan desuden oplyse, at serbernes arbejdsgiver også er sigtet.

- Den ene arbejdsgiver var tilstede i dag og blev sigtet for at have ansat medarbejdere uden de fornødne tilladelser, fortæller hun.

Ni euro i timen

De fem serbere lagde i deres forklaring i retten vægt på, at de under deres ophold i Danmark har arbejdet under kritisable forhold.

Ifølge deres forklaring har de arbejdet helt op til 10 timer om dagen for omkring ni euro i timen. De har desuden kun haft krav på en enkelt fridag om ugen.

- De har afgivet deres forklaring til politiet, og de undersøger nu, hvordan det hele forholder sig. Vi kan derfor ikke afvise, at arbejdsgiveren vil blive præsenteret for flere sigtelser, når vi har en samlet vurdering af de dømtes arbejdsforhold, fortæller Rikke Hald.