Gå til hovedindhold

Fannar Norddahl får tryghed i jobbet og udsigt til mere i løn, når han uddanner sig til industrioperatør. Uddannelse står højt på dagsordenen ved den kommende overenskomstfornyelse.

Virksomheden Unomedical har erstattet fyringer med uddannelse. Fannar Norddahl er ved at blive faglært som industrioperatør.
Claus Bech

En bedre forståelse af, hvordan produktionen foregår. Længere fremme i køen, når det kommer til fremtidige job. Bedre vilkår.   

Fannar Norddahl ser masser af muligheder i den uddannelse til industrioperatør, som han er startet på.

- Jeg har ønsket mig dette i mange år. Nu bød chancen sig, og det er det hele værd, siger han.

God sikring

32-årige Fannar Norddahl arbejder i produktionen på virksomheden Unomedical i Osted på Midtsjælland. Virksomheden fremstiller medicinsk udstyr og er underleverandør til andre virksomheder i industrien.

Han er faktisk allerede faglært som pædagogisk assistent. Der er dog et stykke vej fra dén uddannelse til hans nuværende job, derfor giver det god mening at tage endnu en tur på skolebænken.  

- Det giver en god sikring af mit nuværende arbejde. Og det giver også en mulighed for at få mere i løn, siger han.

 


Større sammenhæng

For nylig har Fannar Norddahl været to uger i skole for at lære at betjene procesanlæg. Nu venter et hovedforløb til foråret på ni uger, før han vil være færdig som industrioperatør i juni 2020.

Han lærer om luftstyring, vakuumslanger, at styre cylindre, bore gevind, skydelære, uorganisk kemi og at holde tavlemøder og meget mere.  

- Det skaber større sammenhæng. Jeg kan bedre forstå, hvordan maskinerne fungerer. Det er spændende at være tilbage på skolebænken igen, at finde penalhuset frem, siger Fannar Norddahl.

Undgå afskedigelser

Virksomheden har lavet en rammeaftale, og i alt syv ansatte er på såkaldt Aftalt Uddannelse (se boks), som er en mulighed for at styrke uddannelsen, fastsat via overenskomsterne. Der er omkring 125 ansatte i produktionen i Danmark.

- For at undgå afskedigelser og senere at skulle ansætte igen, så vi muligheden for at få uddannet nogle af vores medarbejdere til industrioperatører. På den måde ville vi få et kompetenceløft og dermed imødekomme en fremtid med flere og mere komplekse processer og maskiner, siger Gitte Schnack Christensen, HR Manager i Unomedical A/S.

Ifølge Pia Maul Andersen, næstformand i 3F Industri, skal langt flere ufaglærte i industrien være industrioperatører.

- Den enkelte bliver bedre rustet til morgendagens arbejdsmarked, og virksomhederne får et kompetenceløft af medarbejderne, der kan ses på bundlinjen, siger hun.