Gå til hovedindhold

Senere i juni vil Falck A/S fyre 300 medarbejdere i Danmark. En stor del af dem vil være 3F’ere, erfarer Fagbladet 3F.

Falck A/S vil senere i juni fyre 300 medarbejdere i Danmark, oplyser redningskoncernen.

Den store redningskoncern Falck A/S fyrer op mod 450 ansatte på verdensplan. Heraf 300 i Danmark. Det oplyser Falck A/S torsdag i en pressemeddelelse.

De konkrete afskedigelser sker senere i juni måned.

Ifølge Falck A/S sker afskedigelserne for at tilpasse virksomheden til den forventede efterspørgsel efter corona-krisen.

- Vi ser, at efterspørgslen efter vores ydelser vender tilbage, men det sker på et nyt normalniveau, som er lavere end før udbruddet af den globale pandemi og tilbagegangen i samfundsøkonomien. Dertil kommer, at den underliggende forretning har været vigende på grund af en række kontraktudløb, siger Falck A/S’ administrerende direktør Jakob Riis i pressemeddelelsen.

Mange 3F’ere står til fyring

Ifølge direktøren er virksomheden påvirket inden for assistancehjælp i Københavns Lufthavn, patienttransport, samt vejhjælp og samfundsydelser i Norden.

- Vi er kede af at sige farvel til dygtige medarbejdere. Under den nuværende pandemi har mange medarbejdere ydet en ekstraordinær indsats. I andre dele af forretningen er efterspørgslen faldet markant og vender langsomt tilbage til et nyt lavere normalniveau. Vi har en forpligtelse til at sikre, at Falck fortsat er en økonomisk sund virksomhed, der kan investere i at skabe markedsledende services til sine kunder og være en god arbejdsplads for sine medarbejdere, siger Jakob Riis.

Fagbladet 3F erfarer, at der blandt de fyrede vil være omkring 80 3F’ere, der arbejder for Falck A/S i Københavns Lufthavn.

Falck A/S er i dialog med 3F og andre fagforeninger om fyringerne.