Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Antallet af danskere på offentlig forsørgelse er det laveste i mange år, siger 3F-økonom.

Færre og færre danskere lever af penge fra det offentlige. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Fra 2. kvartal til 3. kvartal i år faldt tallet med cirka 6.000. Siden 1. kvartal 2010 er der blevet over 100.000 færre, der lever af overførselsindkomst, og samlet set er antallet lavere nu end før krisen i 2008.

- Tallene er interessante, fordi det i den politiske debat ofte lyder, som om alt for mange er på offentlig forsørgelse, og at antallet stiger. Realiteten er, at det falder, og at niveauet er det laveste i rigtig mange år, siger økonom i 3F Henrik Skovsted Iversen.

Som det fremgår af grafikken, var det i 2010 næsten hver fjerde, der var på offentlig forsørgelse. I dag er det hver femte.

- Der har været mange reformer de senere år, for eksempel efterlønsreformen, som har betydet, at færre får efterløn. Reformerne vil også have effekt i fremtiden, og derfor er der ikke behov for yderligere stramninger, siger Henrik Skovsted Iversen.