Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

I fire måneder har 22-årige Elisabeth Madsen brugt de fleste vågne timer på at træne til verdensmesterskabet for kokke, Bocuse d'Or. Mandag skal træningen omsættes til kampen om guld.

Sammen med køkkenchef fra Søllerød Kro Brian Mark Hansen deltager Elisabeth Madsen som ungkok – også kaldet i commis - i det uofficielle verdensmesterskab for kokkekunst, Bocuse d’Or, i Lyon.
Bocuse d'Or

Det er ikke kun harpiksfedtede mandehænder i Malmö, der i disse dage kæmper om guld til Danmark.

Mandag skal unge kvindehænder i det sydøstlige Frankrig i løbet af 5,5 koncentrerede timer forsøge at hive det ædle metal med hjem. 

Hænderne tilhører 22-årige Elisabeth Madsen, der er uddannet kok og til daglig arbejder på Svinkløv Badehotel.

Sammen med køkkenchef fra Søllerød Kro, Brian Mark Hansen, deltager hun som ungkok – også kaldet i commis – i det uofficielle verdensmesterskab for kokkekunst, Bocuse d’Or, som søndag og mandag finder sted i Lyon.

Parret skal i ilden mandag morgen klokken 8. Sent lørdag aften står Elisabeth Madsens nerver endnu ikke i flammer:

- Jeg er meget spændt, men på den gode måde. Jeg og resten af temaet er meget oppe på dupperne, og vi glæder os meget: Både til at begynde i køkkenet, og til at det er overstået. Der er et stort pres lige nu, men sådan er det jo nok til store konkurrencer, siger Elisabeth Madsen. 


- Jeg synes, vi kommer med noget superfedt, siger Elisabeth Madsen op til mandagens finale. FOTO: Bocuse d'Or

Vi kommer med noget superfedt

Det er to serveringer, som de to kokke skal kreere mandag. Blandt ingredienserne er havtaske, kammuslinger, blåmuslinger og græskar, hvilket er udstukket på forhånd.

Selvom Brian Mark Hansen er chefkokken og Elisabeth Madsen assistenten, har parret også hver deres dele, de selvstændigt skal skabe til perfektion.

- Jeg synes selv, at vi kommer med noget superfedt. Vi har arbejdet med det længe, og nu har vi fundet en menu, som vi er meget glade for og meget stolte af, siger Elisabeth Madsen.

Parret har øvet i godt fire måneder op til mandagens dyst. Typisk har de mødtes klokken 9 i køkkenet i Valby. Nogle dage er de blevet færdige klokken 20. Andre gange klokken 2 om natten.

For at gøre træningen så realistisk som muligt, har de ofte øvet til højt musik. For finalen i Lyon bliver i larmende omgivelser med mange mennesker omkring dem, så det handler om at zoome ind, koncentrere sig og dedikere sig.

Vi er oppe mod nogle virkelig gode navne

I alt 24 lande har kæmpet sig frem til finalen ud af et deltagerfelt, der startede på 60.

- Det er super stærke konkurrenter, som vi er oppe imod, så det bliver en udfordring. Der er virkelig nogle gode navne fra de andre lande, så det bliver et kæmpe pres, siger Elisabeth Madsen. 

Alligevel er makkerparret Elisabeth Madsen og Brian Mark Hansen blandt favoritterne til  podiet mandag. Ikke mindst fordi de deltog ved Bocuse d’Or sidste år i Budapest på europæisk plan – og vandt guld. 

- Vores mål er forsat at få en medalje om halsen på mandag. Så længe vi præsterer dét, vi har trænet på, så kan vi ikke gøre mere. Vi er stolte at det, vi skal præsentere, og det er jo måneders arbejde, vi nu skal vise frem til omverdenen, siger Elisabeth Madsen. 

En række danske vindere

Selvom nerverne kan spille én et puds, når det virkelig gælder, så satser Elisabeth Madsen på at peake mandag:

- Jeg er ikke så bekymret for, at der går noget galt. Vi har øvet de fleste scenarier igennem og har løsninger på nogle af de udfordringer, som vi kan komme ud for, siger Elisabeth Madsen.

- Jeg vil mene, at vi kan håndtere det meste.

Skulle commis Elisabeth Madsen og chefkok Brian Mark Hansen komme hjem med medaljer om halsen, træder de i fodsporene på en række andre kendte kokke, der har bragt statutten til Danmark:

I 2011 vandt Rasmus Kofoed guld i konkurrencen efter at have opnået bronze i 2005 og sølv i 2007. I 2013 vandt danskeren Jeppe Foldager sølv i Bocuse d’Or, og i 2019 vandt Kenneth Toft-Hansen guld.