Gå til hovedindhold

I årevis har ansatte på Burger King ikke været sikre på en overenskomst, men nu har burgerkæden endelig flammegrillet dårlige arbejdsforhold.

Burger King indgår aftale med 3F, så alle restauranter i fremtiden er dækket af overenskomst.
Martin Sylvest / Scanpix Ritzau

I fremtiden er der ikke kun strenge krav til, at en Whopper indeholder syv gram pickles. Den skal også laves under ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

Det er resultatet af en aftale, som burgerkæden og 3F har indgået.

- Det er endelig lykkedes at få de sidste restauranter til at indgå overenskomst, så hele Burger King er dækket af en aftale, siger Peter Lykke Nielsen, forhandlingssekretær i 3F. 

Hidtil har det været op til de enkelte franchisetagere, om deres medarbejdere skulle sikres mod ussel løn og manglende feriedage.

 

Strømliner vilkår

Konkret betyder aftalen, at 31 restauranter ved årsskiftet kommer på listen af virksomheder med overenskomst.

- På den måde er de unge sikre på, at deres løn og pensionsvilkår følger den generelle udvikling på arbejdsmarkedet, siger Peter Lykke Nielsen.

Med aftalen strømlines vilkårene for medarbejderne på Burger Kings 52 fastfood-restauranter i Danmark.

Slut på burgerkrig

Ifølge Peter Lykke Nielsen er det en stor fordel, at de amerikanske burger-giganter Burger King og McDonald’s begge har overenskomst.

- Nu kan de to store spillere på fastfood-markedet tilbyde de samme vilkår til deres unge medarbejdere. De kommer ikke til at kunne undergrave hinandens lønvilkår, siger Peter Lykke Nielsen.

Med overenskomsten afslutter 3F mere end 30 års kamp med de amerikanske fastfood-kæder, som startede, da McDonald’s kom til landet i 1980’erne. Efter en lang faglig kamp overgav McDonald’s sig til den danske fagbevægelse og tegnede overenskomst i 1988.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Burger King på grund af ferie.