Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Restaurationer lider under corona-tiltag, derfor vil et bredt flertal nu kompensere deres faste omkostninger.

Philip Davali / Ritzau Scanpix
Et bredt flertal er enig om at kompensere barer, caféer og restauranter, som lider under de nuværende corona-restriktioner, for faste omkostninger.

Det oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S) på et pressemøde søndag aften.

- Det gør ondt på jer, der sørger for, at vi kan have en god aften. Derfor er der nu i dag et bredt flertal for at komme med hjælp til jer, lyder det.

Aftalen udvider adgang til eksisterende hjælpepakker og kompensationsordninger. Det er en hjælp til virksomheder, der er ramt af begrænset åbning.

Der afsættes 100 millioner kroner til yderligere økonomisk hjælp til branchen. I de kommende dage skal partierne forhandle om, hvordan beløbet fordeles.

Der er særligt fokus på de små virksomheder, siger erhvervsministeren.

- De kan nu få 90 procent af deres faste omkostninger i kompensation, hvis de vælger at holde lukket i en kortere periode, siger erhvervsministeren.

Aftalen indebærer:

  • Kompensation for faste omkostninger til barer, caféer, restauranter med videre, som har fået indskrænket deres åbningstider, og som følge af det har haft en omsætningsnedgang på mindst 35 procent.
  • Kompensation til selvstændige ejere af barer, caféer, restauranter med videre, som lider et omsætningstab på mindst 30 procent som følge af de indskrænkede åbningstider.
  • Kompensation til underleverandører.
  • 100 millioner kroner til yderligere økonomisk hjælp til branchen.
  • Særligt fokus på helt små virksomheder.

/ritzau/