Gå til hovedindhold

I hele landet er ejerlejlighedsmarkedet i høj grad blevet købernes marked, fortæller Finans Danmark.

Ifølge Finans Danmark er der både blevet flere lejligheder til salg, samtidig med at salgstiderne er blevet længere. (Arkivfoto)
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix

Boligkøberne har det seneste års tid fået flere lejligheder at vælge imellem, samtidig med at de har fået længere tid til at byde på en lejlighed.

Det viser tal fra Finans Danmark, der er interesseorganisation for blandt andet de danske realkreditinstitutter.

Ifølge tallene var der på landsplan 7895 ejerlejligheder til salg i andet kvartal. Det var en stigning på syv procent sammenlignet med andet kvartal sidste år.

Derudover steg salgstiderne i hele landet med 17 procent til 115 dage i andet kvartal i forhold til samme periode året før.

- Ejerlejlighedsmarkedet er i højere grad blevet købernes marked. De har fået flere valgmuligheder og længere betænkningstid, og dermed bedre muligheder for at finde den helt rigtige lejlighed.

- Derfor har de også stået stærkt i forhandlingssituationen og fået gode rabatter, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

Finans Danmark fortæller, at køberne på landsplan i gennemsnit forhandler prisen ned med omkring 66.500 kroner på en typisk ejerlejlighed på 80 kvadratmeter.

/ritzau/