Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Autoredder Bjarne Eriksen ydede autohjælp til et par, der kom fra skiferie. Han endte i corona-karantæne og er blevet ekstra forsigtig.

Tilbage i starten af marts rykkede han ud til parret, hvis bil var brudt sammen på vej hjem fra skiferie.
Foto: Joachim Rode

Når bilen bryder sammen, er det autoredder hos Falck Bjarne Eriksen, der rykker ud. Han er blevet ekstra forsigtig, efter at han ydede hjælp til et par, der kom direkte fra skiferie, hvilket sendte ham i corona-karantæne.

58-årige Bjarne Eriksen kører autohjælp i Hvidovre og rykker ud til omkring 15-20 køretøjer om dagen. Det var tilbage i starten af marts, at han rykkede ud til parret, hvis bil var brudt brudt sammen på vej hjem fra skiferie.

Dagen efter hørte han Mette Frederiksen på tv advare om corona og ringede til sin chef.

Mange tanker om smitte

- Han bad mig gå i karantæne i 14 dage, og det gav god mening, siger Bjarne Eriksen.

Efter en uges isolation med mange bekymrede tanker om smitte blev retningslinjerne ændret, så man måtte tage på job, hvis man er uden symptomer i en uge.

-  Hvad nu hvis jeg var smittet, og hvor farlig er corona? Selvfølgelig var jeg påvirket af situationen, fortæller Bjarne Eriksen.

Men han var symptomfri og vendte tilbage til kollegaerne på jobbet.

- Det var dejligt at se kollegaerne igen og komme i sving, siger han.

Folk kommer for tæt på

Han fortæller, at det er en stor udfordring at få folk til at holde afstand, når han arbejder på deres bil.

- De fleste er nysgerrige, når motorhjelmen er oppe, og jeg står med hænderne i motoren. Jeg beder folk om at træde et skridt tilbage, og det tager de pænt med smil på læben, siger han.

Der er mundbind og handsker i bilerne, og han er meget grundig med afspritning, når han rykker ud. Først får bilnøglen en tur, så dørhåndtaget, håndbremsen, rattet. Alt, hvad han rører ved, og hænderne til sidst.

- Jeg var nok lidt hys i starten, men nu er corona-forholdsregler blevet rutine, og jeg føler mig tryg. Corona og smittefrygt fylder mindre og mindre på stationen, og vi hjælper hinanden med at følge tiltagene mod smittespredning, siger han.