Gå til hovedindhold

Landets største pensionskasse vil fordoble andelen af investeringer i grønne virksomheder. R og SF ønsker tempoet sat op.

Cirka 25 procent af ATP's direkte investeringer er i dag placeret i selskaber, som allerede er en del af den grønne omstilling.
Foto: Atp/Free

Mens vælgerne ved folketingsvalget gav opbakning til partier, der ønsker en grøn omstilling, er landets største pensionskasse klar til at tage nye skridt mod grønnere investeringer.

Det skriver Finans.

ATP har netop investeret 650 millioner kroner i den svenske fabrik Northvolt, der skal producere bæredygtige batterier til europæiske elbiler, og det er ifølge ATP's chef for alternative investeringer, Ulrik Dan Weuder, et klart signal om, hvor ATP er på vej hen.

I dag har pensionskæmpen cirka 25 procent af selskabets direkte investeringer placeret i selskaber, som allerede er en del af den grønne omstilling.

- Hvis du ringer til mig om 10 år, vil det se fundamentalt anderledes ud. Så vil det nok være 50 procent, der ligger i den grønne omstillede verden. Det går simpelthen så stærkt, siger Ulrik Dan Weuder til Finans.

Alligevel møder ATP's klimaambitioner politisk kritik fra to af de partier, der kæmper hårdt for en skærpet klimaindsats.

- Bevægelsen er fin, men den skal gå hurtigere. ATP skal bruge sin store økonomiske tyngde til at investere i det, der er nødvendigt, siger SF's finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, til Finans.