Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Ny tilsynsmetode betyder, at Arbejdstilsynet tjekker alle firmaer på en byggeplads og afslører fire gange så mange lovbrud.

- Arbejdstilsynet finder nu langt flere bygge- og anlægsvirksomheder med arbejdsmiljøproblemer, fortæller Troels Lund Poulsen.
FOTO: Arkiv / Billedbureauet Colourbox

Arbejdstilsynet begyndte 1. november en ny kontrolmetode på landets byggepladser, som allerede den første måned har givet betydelige resultater.

Der afsløres farlige arbejdsforhold og andre problemer hos langt flere virksomheder end tidligere. Faktisk er der tale om næsten en firedobling.

Det fremgår af et notat, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sendte til Folketingets Beskæftigelsesudvalg lige før jul. Arbejdstilsynet har i november givet påbud, forbud og andre afgørelser til 43 procent af virksomhederne på de besøgte byggepladser. Tidligere var det kun 13 procent af firmaerne, der fik besked på at ændre på deres arbejdsforhold.

Skal nedbringe ulykker

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er meget tilfreds.

- Det er imponerende med en firedobling af hit på byggepladser, siger Troels Lund Poulsen.

Arbejdstilsynet har brugt den nye metode på 114 forskellige byggepladser i løbet af november. Her er 354 forskellige virksomheder kontrolleret.

Hensigten med den nye kontrol er at nedbringe antallet af ulykker og nedslidning. Arbejdstilsynet kommer i højere grad end tidligere på uanmeldte besøg.

Alle firmaer tjekkes

Noget andet nyt er, at de tilsynsførende ikke nøjes med at tjekke for eksempel murerfirmaet på pladsen. De kommer rundt på hele byggepladsen. De tager fat i en lang række af de firmaer, som er i gang.

Selvom der afsløres mange flere problemer, så fortæller Troels Lund Poulsen, at virksomhederne synes, kontrollen er meningsfuld.

- De har særligt rost Arbejdstilsynets fokus med at gennemgå hele byggepladsen.

Det skriver han i notatet til Folketingets Beskæftigelsesudvalg.