Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Får du ar eller anden fysisk vansiring efter uheld på jobbet eller i fritiden, kan du få erstatning - og endda store beløb.

Myndighederne fastsætter erstatningen, ud fra hvor arret sidder, hvor stort det er, om der er misfarvning eller andet.
FOTO: Arkiv / Billedbureauet Colourbox

En 30-årig mand får nu erstatning efter en alvorlig arbejdsulykke. Han modtager penge for både skader på hjernen, men også for et større ar i baghovedet.

Ifølge en advokat er mange ikke klar over, at vansir efter en ulykke kan udløse erstatning. Folk tror, at der kun kommer penge for eksempelvis at have mistet en finger eller blive handicappet på andre måder.

Men større ar og lignende kan også give erstatning. Det gælder efter både arbejdsulykker og fritidsulykker, men kan faktisk også ske efter fejlbehandling på sygehuset.

Den 30-årige får en samlet erstatning for varigt mén på et betydeligt beløb - mange tusinde kroner. Den væsentligste del skyldes hjerneskaden, men det store ar er også medvirkende.

Sådan skete ulykken

Ulykken skete, da manden i arbejdsøjemed var ved at demontere dele fra en rampe. Den var hejst op med en kran ved hjælp af stropper.

Pludselig springer en svejsning på rampen. Den styrter ned, rammer manden i hovedet og giver ham kraniebrud.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring sammenligner hans ar med en skalpering. Det udløser erstatning for 10% mén. Men afgørelsen siger, at generne i den aktuelle sag er mindre end ved skalpering.

Samlet tilkendes manden erstatning for 60% varigt mén.

Vansir kan give over 400.000 kroner

Advokatfirmaet Erstatningsgruppen i Vejen har bistået manden. Advokat Berit Møller Lenschow fra firmaet mener, at det er de færreste, der er klar over, at man kan få erstatning for vansir.

- Men i sjældne tilfælde kan et stort ar på kroppen i sig selv give helt op til 50% varigt mén. Det vil sige over 400.000 kroner, siger Berit Møller Lenschow.

Myndighederne foretager fælles skøn

Hun tilføjer, at erstatning for vansir ofte gives som et tillæg til erstatningen for andre skader. Akkurat som i den aktuelle sag.

Så får personen tilkendt et samlet beløb. Det sker på baggrund af et fælles skøn over skaderne foretaget af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Den 30-årige har accepteret, at hans sag omtales for at gøre andre opmærksom på den særlige mulighed for erstatning. Men han ønsker ikke sit navn eller det udbetalte beløb nævnt.

Erstatning for ar