Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Mange flere af de 7.500 ansatte hos den danske servicegigant ISS kan se frem til at få udleveret et par sikkerhedssko. Det sker for at forebygge ulykker og er resultatet af et øget samarbejde mellem ISS' tillidsfolk og ledelse.

ISS håber, at sikkerhedssko med skridsikre såler kan være med til at mindske antallet af fald- og arbejdsulykker blandt koncernens medarbejdere.
Arkiv / Billedbureauet Colourbox

Tillidsrepræsentanterne og de personaleansvarlige hos ISS har i et nyt og øget samarbejdet sat foden ned for at forebygge arbejdsulykker. Der er for nylig indgået en aftale om, at mange flere af koncernens 7.500 medarbejdere skal have et par sikkerhedssko.

Uanset om de gør rent, arbejder i et køkken, renser graffiti af tog eller arbejder med andre serviceopgaver.

- Tidligere var der af og til medarbejdere, som fik et tilbud om, at de selv kunne købe et par sikkerhedssko og få dem betalt. Nu forpligter ISS sig til at udlevere sikkerhedssko til alle de personalegrupper, hvor det giver mening, siger Ina Sloth Madsen, fællestillidsrepræsentant i ISS og næstformand i FFL, der er en sammenslutning af lands- og landsbrancheklubberne i 3F.

- Og hvis du får udleveret sikkerhedssko, men ikke bruger dem, kan det i princippet få ansættelsesretlige konsekvenser, siger hun.

Styrket samarbejde

Ina Sloth Madsen glæder sig over aftalen, der er en udløber af, at hun inden for det seneste år hvert kvartal har holdt møde med en supportgruppe bestående af 9 ud af de i alt 65 tillidsrepræsentanter i ISS.

- Det har styrket vores faglige arbejde. Vi bliver hørt og set på en anden og ny måde af ledelsen, siger Ina Sloth Madsen.

Lotte Hjortlund Andersen, der er HR-direktør i ISS, er også glad for aftalen, som betyder, at de ansatte med dags varsel kan få leveret et par sikkerhedssko, som passer til deres job.

- Vi har ikke lavet nogen beregninger på det, men vi forventer, at skridsikre sikkerhedssko - og sikkerhedssko, der kan modstå kemikalier eller er antistatiske og gnistsikre, vil mindske antallet af fald- og arbejdsulykker blandt for eksempel vores rengøringsmedarbejdere, køkkenansatte og elektrikere. Og vi føler ikke, at vi kan være andet bekendt, siger Lotte Hjortlund Andersen.

- Hele fundamentet for den samarbejdsstruktur, som vi har fået med vores tillidsrepræsentanter, er, at vi ønsker at få bedre input til, hvordan vi kan forbedre sikkerheden og arbejdsforholdene for vores medarbejdere, siger HR-direktøren.