Gå til hovedindhold

I dag åbner landets restauranter, caféer og værtshuse igen efter at have lukket ned i to måneder. Det var tiltrængt, siger kokkeelev Sofie Skriver, der nu øver sig i at holde afstand og ikke give sine kollegaer et kram.

Rigtig, rigtig kedeligt, og en rastløshed, der har sneget sig ind på en, fordi nedlukningen af landets restauranter bare varede ved og ved.

Sådan har de seneste to måneder været for kokkeelev Sofie Skriver, der i dag er tilbage i køkkenet på restaurant Kokkeriet, efter at landets restauranter og værtshuse har fået lov til åbne igen.

- Det er fedt at få brugt noget af al den energi, man er brændt inde med. Det er virkelig dejligt at være tilbage, men også anderledes, siger Sofie Skriver.

For med genåbningen kommer også en masse forholdsregler: Afstand, afspritning og ingen kram.

For Kokkeriet har det været relativ simpelt at leve op til myndighedernes retningslinjer: Her er god plads i forvejen, så det har kun været nødvendigt at fjerne ét bord i restauranten.

Lige så snart det blev meldt ud, at restauranter igen kunne åbne, begyndte bookinger til Kokkeriet at strømme ind, fortæller restaurantens ejer, Sammy Saif.

- I aften starter vi op med et hold af stamgæster, der hjælper os med lige at komme i gang. Og så er der fuldt hus de næste to-tre uger, siger han.