Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Der faldt bøder på op til 225.000 kroner, da politiet i løbet af syv timer vinkede 70 lastbiler ind til nærmere eftersyn i Sønderjylland.

Politiets tre tungvognscentre kontrollerer jævnligt at love og regler for lastbilkørsel på danske veje bliver overholdt.
Erik Refner/Ritzau Scanpix (arkiv)

Overbelægning på en grisetransport, dårligt udsyn gennem frontruden, overtrædelser af køre-hviletidsreglerne og andre fejl og mangler.

Det var, hvad der mødte poltiet i løbet af en syv timer lang kontrol, hvor 70 lastbiler blev vinket ind til kontrol på en motorvejsrasteplads på Sønderjyske Motorvej.

Dagens største bøde landede hos en udenlandsk lastbil. Betjentene fra Tungvognscenter Syd fandt 15 tilfælde af kørsel på en anden mands førerkort plus fem overovertrædelser af køre-hviletidsreglerne, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Førerkortet er elektronisk og lagrer via en digital fartskriver alle førerens aktiviteter, så politiet kan aflæse, hvem, der har kørt lastbilen hvornår. Førerkortet er personligt og må ikke udlånes.

Sagen får også et retsligt efterspil, hvor en dommer afgør, om chaufføreren skal have frakendt sit kørekort og have indrejseforbud i Danmark for svindlen.

Kørte ulovligt med farligt affald

Der var også bingo, da politiet så nærmere på en polsk lastbil. Ifølge papirerne skulle lastbilen være læsset med sorteret elektronikaffald. Men det viste sig, at den var læsset med printplader, batterier og andet farligt affald, som skulle have været sorteret fra, oplyser politiet.

Den ukrainske chauffør måtte køre retur til afsender med skraldet, og forseelsen kostede en bøde på 20.000 kroner. Plus 3.000 kroner pr. ton affald, som der var 22 ton af. I alt 86.000 kroner.

Knaldet for en stjålet cykel 

Men chaufføren havde mere på samvittigheden. Politiet opdagede nemlig en cykel, som var spændt fast mellem lastbilen og anhængeren. Chaufføren forklarede, at cyklen var medbragt hjemmefra, så han kunne få noget motion efter dagens arbejde.

Det harmonerede dog ikke ret godt med klistermærker med det danske flag og en etiket fra en dansk cykelforhandler. Så efter en kort afhøring gik chaufføren til bekendelse og forklarede, at han havde fundet cyklen ulåst i et buskads. Det kostede ham 2.000 koner i bøde på stedet, ligesom cyklen blev beslaglagt. 

Politiets tre tungvognscentre i øst, nord og syd, kontrollerer jævnligt at love og regler for lastbilkørsel i Danmark bliver overholdt, og Tungvognscenter Syd gennemførte dagens kontrol i samarbejde med Miljøkontrollen og Toldstyrelsen.