Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Ifølge OECD's definitioner er 7,5 procent af danske ansatte lavtlønnede, mens 13,5 procent er højtlønnede.

Omkring 7,5 procent af lønmodtagerne på det danske arbejdsmarked var lavtlønnede i 2017, mens 13,5 procent var højtlønnede.

Omkring 7,5 procent af lønmodtagerne på det danske arbejdsmarked var lavtlønnede i 2017, mens 13,5 procent var højtlønnede.

Det skriver Danmarks Statistik, der bruger den internationale organisation OECD's definitioner.

- Lavtlønnede lønmodtagere tjente mindre end 156 kroner i timen, mens dem med en timeløn over 351 kroner blev betragtet som højtlønnede, skriver Danmarks Statistik.

- Timelønsgrænserne svarer til en fuldtidsmånedsløn inklusive pension med videre på 24.985 kroner for lavtlønnede og 56.217 kroner for højtlønnede, lyder det.

Både lavt- og højtlønnede arbejder typisk i den private sektor. 85 procent af de lavtlønnede og 83 procent af de højtlønnede var ansat i private virksomheder i 2017.

Ifølge OECD er man lavtlønnet, hvis man tjener mindre end to tredjedele af medianindtjeningen. De højtlønnede tjener mere end halvanden gange medianindtjeningen. Medianen er en beregnet middeltendens.

I den private sektor var den gennemsnitlige månedsløn inklusiv tillæg og pension 43.020 kroner i 2017. I den offentlige sektor var gennemsnitslønnen tilsvarende 39.601 kroner.

/ritzau/