Gå til hovedindhold

Over halvdelen af 3F'erne har ikke noget imod at tage i byen med kollegaen, viser tal fra Analyse Danmark. Det er godt for arbejdsglæden, men det kan også være med til at ekskludere medarbejdere, mener eksperter.

Arkiv / Søren Bidstrup / Billedbureaet Ritzau/Scanpix

Tager du kollegaen under armen og med i byen for at drikke en øl eller abrikosvand efter fyraften?

Hvis ja, er du langt fra den eneste. For mange 3F’ere vinker ikke farvel til kollegerne, selvom arbejdsdagen er forbi.

Det viser en meningsmåling, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.

Her svarer 58 procent af de adspurgte medlemmer af 3F, at de sommetider går i byen eller fester med deres kolleger.

Fleksibel arbejdsstyrke

Ifølge rundspørgen er det især industriarbejderne, der er glade for tid med hinanden, når først transportbåndet er slukket. Heller ikke de unge i alderen 18-39 år ser noget problem i at dele de sene aftentimer med håndværkersjakket.

Flere eksperter mener, at det skaber et bedre sammenhold på arbejdspladsen og en mere fleksibel arbejdsstyrke, når kolleger også ses i fritiden.

- Hvis man kommer godt ud af det socialt og holder af hinanden - ikke kun som arbejdsressourcer, men også som mennesker, vil man være mere tilbøjelig til at hjælpe hinanden på arbejdspladsen, siger Anders Raastrup Kristensen, der er ekstern lektor på CBS og forfatter til en bog om et grænseløst arbejdsliv.

Forsker i arbejdsliv på RUC Henrik Lambrecht Lund er enig i, at det kan være givende for både de ansatte og ikke mindst virksomheden.

- Det sociale betyder utrolig meget, og det er noget, mange arbejdspladser gør meget ud af at styrke. Der er en stærk forestilling om, at medarbejdere arbejder bedre sammen, når de kender hinanden som andet end fagpersoner, siger han.

Ikke kun problemfrit

At rykke samværet med kollegerne ud fra arbejdspladsen kommer dog ikke uden problemer.

Der kan opstå situationer, hvor medarbejdere kan føle sig tvunget til at deltage i sociale arrangementer, de egentlig ikke har lyst til, mener Anders Raastrup Kristensen.

- Der er et formelt hierarki i sådan et arbejdsfællesskab, hvor du faktisk kan blive fyret, siger han.

Også Henrik Lambrecht Lund deler det kritiske syn ved at blande arbejdsliv og privatliv.

- Når vi lever et moderne arbejdsliv, hvor fokus er på engagement, kan der være en forestilling om, at de gode medarbejdere også er dem, der investerer meget socialt, siger han.

Ifølge Henrik Lambrecht Lund kan kollegerne, der ikke fester med, let blive ekskluderet på arbejdspladsen.

- Det kan gøre, at nogen føler sig forpligtet til at deltage. Men det burde være ok at holde fri, når man har fri, siger han.