Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

De fleste 3F'ere bliver i deres have eller drager i sommerhus og på camping i Danmark i ferien. Blandt andet økonomien spiller en rolle, mener forsker.

Mange 3F'erne vælger igen i år at blive hjemme og nyde det danske vejr.

Når håndværkere, chauffører og fabriksarbejdere vælger destination til deres sommerferie, slår den danske muld i de fleste tilfælde charterrejsen til udlandet.

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F blandt 900 af fagforbundets medlemmer.

Den slår fast, at  66 procent af 3F’erne i år enten vælger helt at blive hjemme i haven eller tager på en dansk campingplads eller i sommerhus for at nyde ferien. 

Økonomien spiller ind

Anette Therkelsen, som er forsker i turisme på Aalborg Universitet, mener, at økonomien spiller ind på trangen til at blive hjemme i Danmark i feriemånederne. 

- Mange vælger at lægge udenlandsrejser uden for sommerhøjsæsonen. Her er det typisk billigere at rejse ud end andre tidspunkter af året. Det kan nemlig være relativt dyrt for en familie med 2-3 børn at rejse sydpå på charterrejse, siger hun.

Og for de fleste er der heller ikke lang afstand, før de kan smide benene op og nyde roen. Undersøgelsen viser nemlig, at hele 36 procent vælger at ty til ferie i haven eller kolonihaven. 

Danskerne er sociale i ferien 

Udover penge peger Anette Therkelsen også på, at danskerne i højere grad bruger deres sommerferie på at være sociale med både familie og venner. Her er der endelig tid til et afbræk fra hverdagens travlhed og arbejde. 

- Det er en dejlig forpligtende måde at være sammen på, siger hun og understreger, at de danske vejrprognoser i år især gør det oplagt at holde ferie i Danmark, hvis man vil have nogle point på solkontoen.