Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Torsdag blev Basel Kamals mindepris uddelt til flere personer og netværk, som arbejder for integration i 3F-regi.

Basel Kamals mindepris uddeles til arbejdspladser, projekter eller personer, som gør noget helt specielt for at fremme integrationen på danske arbejdspladser.
Michael Drost Hansen

Da uddelingen af Basel Kamals mindepris for sjette gang løb af stabelen torsdag formiddag i Billund, var der flere, som kunne kalde sig for vindere. 

I alt fem personer og to netværk fik overrakt prisen. 

Basel Kamal-prisen går til arbejdspladser, projekter eller personer, som gør noget aktivt for integration.

Manden bag prisen, Basel Kamal, var tillidsrepræsentant og portør på Rigshospitalet, som en af de første tillidsrepræsentanter med anden etnisk baggrund end dansk. Han testamenterede sin formue til sin fagforening.

- Det er en ære at uddele prisen, som er ganske særlig. Det er ikke sket før i danmarkshistorien, at et medlem med anden etnisk baggrund testamenterer sin formue til sin fagforening, sagde forbundssekretær Søren Heisel, som uddelte prisen på en konference.

Årets prismodtagere

I år gik prisen til Henrik Forchhammer fra afdelingen i København, der blandt andet har arbejdet for at samle de københavnske avisbude, hvor 90 procent er af anden etnisk oprindelse. Henrik Forchhammer har fået opbygget flere sprogklubber i afdelingen.

Der var også en pris til Justina Novatkiene, Saduté Malakauskaité og Anna Zavoronok. Tre serviceassistenter af litauisk oprindelse, der alle tre arbejder med organisering af udenlandske kolleger gennem 3F Djurslands udenlandske netværk.

Også Madalina Costica fra Frederiksborg fik en pris. Hun er hotline kontaktperson for 3F Frederiksborg – et initiativ for at skabe kontakt til rumænere, der arbejder i Danmark, og har hjulpet i konkrete faglige sager.

Den fjerde prismodtager var 3F Odense GOPS Internationale netværk. Det består af 25 aktive medlemmer, som via netværket får større viden og ret og pligt på arbejdsmarkedet og gerne stiller op som tillidsvalgte.

Endelig var der en pris til BJMF Organizers (under 3F Bygge-, jord og miljø), hvor aktive medlemmer udfører frivilligt arbejde for at organisere de udenlandske kolleger. Klubben har blandt andet oversat en del materialer til forskellige sprog og lavet hjemmeside og Facebookside.

Prismodtager Henrik Forchhammer kendte personligt Basel Kamal:

- “Man skal kunne klare at få øretæver,” sagde Basel Kamal. Og han klarede det, sagde Henrik Forchhammer, da han takkede for prisen på vegne af alle prismodtagere, der fik blomster og en check med hjem.