Gå til hovedindhold
Det lave renteniveau har fået PensionDanmark til øge sine investeringer i blandt andet infrastruktur og bygninger.
FOTO: Colourbox.com

En typisk 3F'er indbetalte i 2017 selv 39.000 kroner til pensionskontoen hos PensionDanmark.

Er du 3F’er og indbetaler til PensionDanmark, har du fået lidt ekstra at lune dig ved i år.

Et gennemsnitligt medlem hos PensionDanmark gik nemlig ind i 2017 med en pensionsopsparing på 563.000 kroner og ud af året med 99.000 kroner oveni, altså i alt 662.000 kroner. 

Det viser nye tal fra PensionDanmark.

Selv har det enkelte medlem indbetalt 39.000 kroner, mens PensionDanmarks investering har fået opsparingen til at vokse med yderligere 60.000 kroner.

Det kalder direktøren for PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, for “et rigtigt godt investeringsafkast”. Foruden en tilstrømning af medlemmer er det især nye investeringer i blandt andet infrastruktur og bygninger, der har givet PensionDanmark overskud. De seneste år har PensionDanmark nemlig prioriteret investeringer, fordi det lave renteniveau har sænket væksten hos medlemmernes opsparing.

Tjek din pension

Tallene er beregnet ud fra et gennemsnitligt medlem og kan variere fra medlem til medlem. Af pensionsindbetalingerne er 297 kroner anvendt til administrationsomkostninger, godt 3.000 kroner gik til forsikringerne i pensionsordningen, mens resten er gået ind på pensionsopsparingen, ifølge PensionDanmark. 

Du kan tjekke din egen pensionsopsparing ved at logge ind på pension.dk. Har du pension i PensionDanmark, går du ind på www.pension.dk/dinpension