Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

3F opretter nu et EU-kontor i Bruxelles for at sikre en stærk lønmodtagerstemme. Der er 30.000 nationale og internationale lobbyister i Bruxelles, og de danske arbejdsgiverorganisationer er massivt repræsenteret.

3F opretter nyt EU-kontor i Bruxelles.
FOTO: Colorbox

3F har netop besluttet at oprette et EU-kontor i Bruxelles med to ansatte og en praktikant for at sikre en stærk lønmodtagerstemme.

Det er der en række vigtige grunde til, pointerer næstformand for 3F, Tina Christensen.

- Et kontor i hjertet af EU øger markant 3F’s muligheder for at tage fat i de sager, som har direkte indflydelse på 3F’s medlemmer, siger næstformanden.

For eksempel at bekæmpe social dumping, at bevare den danske model og at sikre ordentlige vilkår for danske og europæiske lønmodtagere.

EU-systemet er enormt, og det kræver en vedholdende og målrettet indsats at blive hørt i EU. Der er 33.000 ansatte i EU-Kommissionen og 30.000 nationale og internationale lobbyister i Bruxelles.

EU-modvægt til arbejdsgiverne

- Et 3F-kontor gør, at vi kan få de nødvendige kontakter, have konstant dialog og være synlige. Det er os, der kender 3F’ernes interesser bedst. Et kontor vil også være modvægt til de danske arbejdsgiverorganisationer, der er massivt repræsenteret i Bruxelles, siger hun.

Medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet Ole Christensen kalder det meget positivt, at 3F har besluttet af styrke den danske fagbevægelses tilstedeværelse i EU.

- 3F’s medlemmer er nogle af de danske lønmodtagere, som i særlig grad oplever de helt konkrete problemer med social dumping på det danske arbejdsmarked. Og løsningerne på de problemer skal findes i EU, siger han.