Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Alle lande i EU skal lovgive om mindsteløn, lyder forslaget fra EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker. Forslaget bliver hældt af brættet af både arbejdsgivere og fagbevægelse her i landet.

FOTO: Joachim Rode

Alle lande i EU skal indføre mindsteløn pr. lov. Sådan lyder det fra EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker. Og den udmelding falder langt fra i god jord hos fagbevægelse og arbejdsgivere her i landet.

- De fleste eurolande har allerede en form for mindsteløn. For dem vil det ikke give de store problemer at efterleve en henstilling. Det vil det til gengæld i Danmark. Skal man indføre en mindsteløn, skal der lovgives. Ellers vil man ikke kunne garantere, at alle bliver omfattet. Men i Danmark lovgiver vi ikke om løn. Den aftales i stedet i overenskomsterne. Og det ønsker vi ikke at ændre, siger Tina Christensen, næstformand i 3F.

Udtalelsen fra Juncker kommer i forbindelse med en konference i anledning af en såkaldt “søjle af sociale rettigheder”, som EU-Kommissionen barsler med. Den skal udgøre en modvægt til markedskræfterne. Her bliver der foreslået en række målsætninger på det sociale område, som de enkelte lande skal efterleve.

DI takker også nej

Også arbejdsgiverne i Europa er modstandere af indførelse af minimumsløn. Deres sammenslutning ”Business Europe” har vedtaget en udtalelse om, at man skal respektere arbejdsmarkedets parters muligheder for selv at bestemme, hvad lønnen skal være.  

Her i landet er arbejdsgiverne i DI med på modstanderholdet.

- En mindsteløn vil undergrave en af de centrale forudsætninger for den danske model. Det vil være et stort problem. Fordelene ved denne model opvejer så langt ulemperne. En af de væsentligste fordele er, at parterne tættest på arbejdspladserne aftaler de regler, der skal gælde, siger underdirektør Christoffer Thomas Skov fra DI.

Finde en balance

Fagbevægelsen i en række andre europæiske lande er anderledes positivt stemt over for en lovbestemt mindsteløn. I 3F vil Tina Christensen gerne respektere dette ønske:

- Vi skal finde en balance, så vi på den ene side ikke modarbejder ønsket fra vore kolleger i resten af de europæiske lande. Og på den anden side fastholder, at vi regulerer løn via overenskomsterne her i landet, siger hun.

EU har i øvrigt på nuværende tidspunkt slet ikke kompetence til at regulere lønnen. Det vil kræve en traktatændring.