Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Kampen mod social dumping kan blive en af de fælles mærkesager for 3F-kandidaterne ved kommunalvalget i efteråret. Mandag var der kandidat-træf i Odense.

Carsten Andersen (S), Hjørring, David Hrafnsson (V), Nyborg og Lene Krabbe Dahl (S), Aalborg, deltog i 3F's kandidattræning mandag.
FOTO: Søren Zeuth

Om seks måneder skal der vælges nye hoveder til byråd, kommunalbestyrelser og regionsråd. Og det er ikke kun skolelærere, præster og selvstændige som stiller op. I de fleste kommuner kan man også stemme på en 3F’er.

Mandag var 100 af dem samlet i Odense for at blive klar til valg. Her arbejdede de blandt andet med deres personlige fortællinger, som kan bruges i valgkampen, der kommer. Og noget tyder på, at kampen mod social dumping kan blive et hovedtema for 3F-kandidaterne.

Lene Krabbe Dahl, der allerede sidder i byrådet for Socialdemokratiet i Aalborg, stiller op igen. I dag er hun næstformand i den offentlige gruppe 3F Aalborg, men tidligere har hun blandt andet været dagplejer og tillidsrepræsentant for en gruppe dagplejere.

- Ligesom jeg i det daglige er medlemmers tillidsrepræsentant, så ser jeg mig selv som borgernes tillidsrepræsentant i byrådet. Rigtig mange henvender sig personligt, når de har brug for hjælp, fortæller hun.

Lene Krabbe Dahl ved selv, hvad det vil sige at komme fra små kår.

- Derfor er nogle af mine mærkesager kampen mod ulighed og social dumping. Jeg tror da, at vi som 3F’ere har andre prioriteringer end mange andre, for man er jo formet af det, man kommer fra, siger hun.

Social dumping og klausuler

David Hrafnsson Holst Nielsen, som har islandsk baggrund, stiller op til kommunalbestyrelsen i Nyborg for Venstre. Han er 3F-tillidsrepræsentant på Trioplast.

- Jeg er selv blevet uddannet plastmager som voksenlærling, så derfor ved jeg, hvor vigtigt det er at have mulighed for voksenuddannelse. Kommunen kunne godt hjælpe især mindre virksomheder mere med det, mener han.

David Hrafnsson Holst Nielsen kan også støtte op om kampen mod social dumping:

- Firmaerne skal have de bedste vilkår, så de skaber gode arbejdspladser. Men samtidig skal mine kolleger på arbejdspladserne jo også have gode vilkår, siger David Hrafnsson Holst Nielsen, som kan se idéen i sociale klausuler ved kommunale udbud. Desuden er en af hans vigtigste mærkesager bedre skole- og dagtilbud.

3F-kandidat

I Hjørring kommune stiller Carsten Andersen, næstformand i 3F Skagerrak, op for første gang for Socialdemokratiet:

- Afdelingen ønskede at opstille en kandidat fra 3F’s maskinrum. Det er ofte os, der råber op, når noget er galt. Nu vil vi også tage ansvar for den politiske proces, siger han.

For Carsten Andersen er der ingen tvivl: Mærkesagerne er kampen mod social dumping og anstændighed for de svageste i samfundet. Også han har en personlig erfaring, med en bror der blev hårdt ramt efter at hans job forsvandt på grund af social dumping.

- Kommunen gør det godt på mange punkter, og vi har en stærk socialdemokratisk byrådsgruppe. Men der er også ting, som kunne være bedre. For eksempel har vi ikke regler om sociale klausuler i kommunen, siger han.

I øvrigt er borgmesteren i Hjørring også 3F’er.

Kandidattræningen var den første i en række af tiltag fra 3F frem mod valget i november, der skal støtte kandidaterne og sætte fokus på 3F’s mærkesager.