Gå til hovedindhold

En gruppe ukrainske mænd skal sendes ud af landet for at have arbejdet uden arbejdstilladelse.

15 ukrainske arbejdere er blevet idømt 20 dages frihedsberøvelse og udvisning af Danmark.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Retten i Glostrup har i dag stadfæstet udlændingestyrelsens afgørelse om, at udvise 15 ukrainske mænd for at have arbejdet uden arbejdstilladelse på en dansk byggeplads.

Ukrainerne har derudover fået tilkendt et indrejseforbud på to år samt en bøde hver på 3.000 kroner. 

- Jeg er tilfreds med at retten har fulgt vores påstand om godkendelse og fortsat opretholdelse af frihedsberøvelserne med henblik på effektuering af afgørelsernes udvisning af de 15 ukrainere, siger anklager Tobias Berg.

Også Anne Birgitte Lett, der er beskikket forsvarer for syv af ukrainerne, er tilfreds med stadfæstelsen af afgørelsen.

- De fleste af mine klienter ønsker bare at komme hjem til deres familier hurtigst muligt. Og det får de heldigvis mulighed for nu, fortæller hun.

To på fri fod

Det var under en rutinemæssig kontrol mod social dumping, at Københavns Vestegns Politis Udlændingekontrolsektion i samarbejde med Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen i torsdags anholdt ukrainerne på en byggeplads nær Hedehusene.

I retten kom det frem, at flere ukrainske arbejdere forsøgte at flygte, da politiet ankom til stedet. Betjentene fik dog fanget de fleste af dem, men der er stadig to ukrainere, som endnu ikke er i politiets varetægt.

I deres vidneforklaringer fremgik det også, at ukrainerne er blevet ansat af et dansk/polsk firma, som har lovet dem job i Danmark.

Politiet undersøger stadig sagen og ønsker ikke at oplyse, om ukrainernes arbejdsgiver også er tiltalt.

Fagbladet 3F er lørdag 24. august blevet gjort opmærksom på, at ukrainerne ikke er blevet idømt fængsling, men 20 dages frihedsberøvelse. Fagbladet 3F har også tilføjet, at det er Udlændingestyrelsens afgørelse om udvisning, der ved retsmødet er blevet effektueret.