Gå til hovedindhold

13 udenlandske arbejdere er i dag blevet fremstillet i dommervagten i København. De er alle sigtet for dokumentfalsk. En formodet bagmand er også anholdt i sagen.

Ärkiv / billedbureauet Ritzau Scanpix

Kummerlige arbejdsforhold og falske og manglende ID-papirer.

Det var, hvad Københavns Politis Udlændingekontrolsektion, Skattestyrelsen og Arbejdstilsynet tirsdag fandt på en byggeplads på Amager i forbindelse med en rutinemæssig kontrol mod social dumping. Ved aktionen blev 12 udenlandske arbejdere med falske ID-papirer anholdt. Det samme gjorde en 13. arbejder, der slet ikke kunne fremvise noget ID.

Kort efter anholdt politiet også en 14. person, der mistænkes for at være bagmand. 

Det bekræfter Københavns Politi over for Fagbladet 3F.

- Vi kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvilken nationalitet de udenlandske arbejdere og bagmanden har, fortæller Sara Schlüter, der er presseansvarlig for Københavns Politi.

Fremstilling i gang

De 14 anholdte er onsdag blevet fremstillet i Dommervagten i København. De er blandt andet sigtet for dokumentfalsk og i den formodede bagmands tilfælde for medvirken til dokumentfalsk.

Under tirsdagens kontrol opdagede politiet og Arbejdstilsynet foruden de falske ID-papirer, at de udenlandske arbejdere havde boet under kritisable forhold i en kælder på byggepladsen. Det fremgår også af billeder, som Fagbladet 3F er i besiddelse af.

3F Bygge-, Jord-, og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) tog for nylig på besøg på byggepladsen, men blev bedt om at forlade stedet.

Fremstillingen af de 14 anholdte var stadig i gang ved redaktionens deadline.