Gå til hovedindhold

12 ukrainske arbejdere er blevet dømt til udvisning for dokumentfalsk og ulovligt arbejde. Bagmanden er også sigtet i sagen.

12 ukrainske arbejdere er blevet udvist af Danmark for ulovligt arbejde og dokumentfalsk. 
Mads Claus Rasmussen / Scanpix Ritzau

12 ukrainske arbejdere er idømt 40 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for ulovligt arbejde og dokumentfalsk. 

Det har Københavns Byret i dag afgjort.

Ukrainerne har derudover fået tilkendt indrejseforbud i seks år. 

- Vi er meget tilfredse med den afgørelse, der er truffet ved dagens retsmøde. Vi er glade for, at dommeren har valgt at følge anklagemyndighedens anvisninger for strafudmålingen, oplyser anklager Kasper Kjær Jensen.

Det var under en rutinemæssig kontrol mod social dumping, at Københavns Politis Udlændingekontrolsektion i samarbejde med Arbejdstilsynet og Skattestyrelsen anholdt de udenlandske arbejdere for besiddelse af falske rumænske id-papirer.

50 kroner i timen

Ved dagens retsmøde kom det frem, at arbejderne havde arbejdet for 50 kroner i timen og var blevet instrueret i at lære oplysningerne på de falske papirer udenad i tilfælde af kontrolbesøg.

Flere af de dømte ukrainere bekræfter, at de var vidende om, at der var tale om falske id-papirer, som de havde fået udleveret ved deres ankomst til Danmark.

- Vi anerkender selvfølgelig, at man skal have de fornødne tilladelser, hvis man skal arbejde i Danmark. Men disse mennesker er kommet hertil af nød. De håbede på at få et velbetalt job. Størstedelen af dem har mange munde at mætte hjemme i Ukraine, siger Else Præstegaard, der er ukrainernes forsvarer.

Bagmanden er stadig sigtet

Politiet har tidligere bekræftet, at de har anholdt den formodede bagmand i sagen.

Han er varetægtsfængslet i fire uger for medvirken til dokumentfalsk og ulovligt arbejde. 

Politiet er ved at undersøge sagen nærmere og ønsker ikke at kommentere på den igangværende efterforskning.