Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Hold dig sund - det holder dig fra sygdom. Det er vigtigt at være sund i jobbet, men det kan indimellem være svært. Her kommer de gode råd.

Det kræver noget at skulle holde sig i gang en hel arbejdsdag.

Det er faktisk ikke så svært at holde sig sund og rask, når man er i job. Det forklarer ekspert i sundhed på arbejdspladsen Krista Ebsen Blaabjerg, der her kommer med fem gode råd til, hvordan du holder dig i form.

5 gode råd der ruster dig til jobbet

1. Minimér de slidsomme arbejdsstillinger
Du kan ikke undgå alle skæve arbejdsstillinger, men brug hjælpemidler, hvor det er muligt, og gå sammen to og to om de opgaver, der kræver det. Hold dig ikke tilbage med at spørge om hjælp.

2. Styrketræn din krop
Din krop skal være klar til det hårde arbejde. Du slider kroppen unødigt hårdt, hvis du mangler den fysiske styrke til at klare opgaverne.

De tunge løft på jobbet virker ofte meget nedbrydende på din krop, hvorimod målrettet styrketræning bygger den op.

3. Få din kondition i top
Når du udfører hårdt fysisk arbejde, er du i højrisiko for hjerte-karsygdomme, hvis du ikke har en god kondition.

Selvom arbejdsdagen er trættende, er det værste, du kan gøre, at lægge dig hjem på sofaen. Cykl eller løb eksempelvis hjem fra arbejde, så kan du også klare dagen med energien i behold.

4. Spis sundt og drik vand gennem arbejdsdagen
Du skal have mættende mad og med jævne mellemrum, når du arbejder hårdt time efter time. Glem bare alt om den lette salat og spis hovedsagligt grove grøntsager, rodfrugter, kød og groft brød.

Skyl ned med vand, og drik også vand løbende - du mister væske, når du sveder.

5. Hold din vægt i ave - jobbet er besværligt med en stor mave
Jo mere vægt du bærer rundt på, jo mere belaster du kroppens led og knogler. Du hjælper dine knæ ved at holde vægten inden for normalen, og mærk, hvordan du kan holde til mere uden at blive træt og udkørt.