Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Vi tjekker prisen på fly og hotel forud for ferien. Tjekker du også prisen på tyrkiske lire og engelske pund

Euroen koster det samme som sidste år, men tyrkiske lire, dollar og engelske pund er blevet billigere.

De færreste bestiller rejse uden at tjekke prisen på fly og hotel - men tjekker også du prisen på din rejsevaluta?

Forholdet mellem den danske krone og euroen er bundet op på Danmarks fastkurspolitik, og der er derfor ikke de store udsving i den pris, vi danskere må slippe for en euro. Prisen for valutaen til en rejse til Frankrig vil altså koste det samme antal danske kroner i år som sidste år.

Tyrkiet er blevet billigere

Anderledes står det til i Tyrkiet. Uroligheder i løbet af foråret har presset landets valuta – tyrkiske Lira- i bund. Sidste år måtte vi slippe 326 kr. for 100 tyrkiske Lira. I år slipper vi med blot at betale 297 kr. for 100 tyrkisk Lira.

Indkøbene på de lokale markeder, restaurantbesøg og kølende is er altså blevet næsten 10 pct. billigere i år. For en familie på fire, der sidste år brugte 5.000 kr. i ”lommepenge” på turen, betyder den pressede valuta, at samme valutaforbrug på rejsen i år vil være 500 kr. billigere.

Vores nabolande Norge og Sverige har ikke haft de store valutakursudsving siden sidste år. Den svenske krone står dog en lille smule stærkere i år, og bestiller du en portion ”köttbullar” må du slippe en krone eller to mere, hvorimod de norske kroner er en smule billigere i forhold til sidste år.

Dollar og pund billigere

Canadiske og amerikanske dollar og de engelske pund er blevet billigere at købe for os danskere i år i forhold til sidste år. Den største besparelse hentes på indkøb af canadiske dollar, der er knap 6 procent billigere i år i forhold til sidste år. Også på indkøb af engelske pund er der er besparelse på over 5 procent at hente.