Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Et sommerhus er skønt. Her skal der slappes af, og livet skal nydes. Man kommer dog ikke uden om, at der også følger omkostninger og pligter med dét at eje et sommerhus.

Et sommerhus er dejligt, men der er også mange udgifter.

Her er de væsentligste omkostninger, du bør have øje for:

1) Omkostninger til vedligeholdelse: Svinger alt efter sommerhusets stand og størrelse. Er sommerhuset i rigtig god stand, vil omkostningerne i starten være meget små. Man må dog påregne flere og flere omkostninger til vedligehold, som tiden går. Et sommerhus er ofte af træ og skal derfor males. Måske skal vinduerne også skiftes, og hårde hvidevarerne går sig måske en tur en gang imellem. Disse omkostningerne kendes ikke på forhånd og er meget variable.

2) Omkostninger til drift: Består af udgifter til forsikringer, tømning af skraldespande og øvrig drift. For et sommerhus på 70 kvadratmeter kan det godt løbe op i små 10.000 kroner om året.

3) Boligskatter: Disse består af grundskyld og ejendomsværdiskat. Der er i dag et loft over, hvor meget grundskylden kan stige. Ejendomsværdiskatten ligger derimod fast og stiger altså ikke. For et gennemsnitligt sommerhus på 70 kvadratmeter er ejendomsskatterne mellem 7.000 kr. og 8.000 kroner om året.

4) Renter med mere på lån: Et sommerhus kan finansieres med et realkreditlån for 60 procent af boligens værdi og banklån for resten. Ved en fuld finansiering løber renter, bidrag med mere op i næsten 35.000 kroner pr. år på et sommerhus på 70 kvadratmeter.

Også mulighed for indtægter

Der er altså flere udgifter forbundet med at eje et sommerhus. Omvendt er der også mulighed for indtægter, for sommerhuse kan lejes ud.

Ifølge DanCenter vil lejeindtægterne på et år ligge mellem 25.000 og 40.000 kroner for et almindeligt sommerhus, hvilket i gennemsnit svarer til 32.500 kroner. Beløbet er efter, at bureauet har fået deres andel. Laver man en udlejningsaftale med et bureau, har det naturligvis den konsekvens, at man ikke i alle uger om året frit kan disponere over sit sommerhus. Til gengæld er det ikke småbeløb, man kan hente ind på udlejning.